پرتقال میوه درخت شیرین پرتقال است، این خانواده از بیش از 1600 گونه تشکیل شده است. جنس گیاه شناسی مرکبات مهم ترین از خانواده است و از حدود 20 گونه با میوه های خوراکی تشکیل شده است که همه آنها دارای ویتامین C، فلاونوئیدها و اسانس های بسیار فراوان هستند.
میوههایی که هسپرید نامیده میشوند، پرتقال از باغدار این ویژگی را دارد که پالپ آنها از وزیکولهای متعدد پر از آبمیوه تشکیل شده است. پرتقال شیرین از همه مرکبات بیشترین کشت را دارد و مهمترین گونه از جنس مرکبات است.
پس از آن، نزدیکترین خویشاوندان آن از اهمیت برخوردارند. ماندارین، لیمو، گریپ فروت، لیموترش و کومکوات. پرتقال شیرین را نباید با پرتقال تلخ که از زمان های قدیم به عنوان یک درخت زینتی و برای به دست آوردن عطر از میوه های آن کشت می شد، اشتباه گرفت.
از میان ترکیبات غذایی آن، ارزش انرژی پایین آن به دلیل محتوای آب بالا و غنی از ویتامین C، اسید فولیک و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم که به سختی توسط بدن جذب می شوند، برجسته است.
حاوی مقادیر قابل توجهی بتاکاروتن است که مسئول رنگ معمولی آن است و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن شناخته شده است. علاوه بر اسیدهای مالیک، اگزالیک، تارتاریک و سیتریک، این دومی باعث افزایش عملکرد ویتامین C میشود.
مقدار فیبر قابلتوجه است و عمدتاً در قسمت سفید بین پالپ و پوست یافت میشود، بنابراین مصرف آن به انتقال روده کمک میکند.علاوه بر این، آنها سرشار از اسید فولیک و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند.
اگرچه کلسیم آنها عملاً در بدن جذب نمی شود، زیرا به دلیل تأثیر فیبر موجود در میوه، جذب آن را دشوار می کند. این مرکبات ارزشمند همچنین حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن یا پرو ویتامین A است که یک ماده آنتی اکسیدانی مسئول رنگ نارنجی آن است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.