اسکراب ها لباس های بهداشتی هستند که توسط پزشکان ، پرستاران ، دندانپزشکان و سایر کارگرانی که درگیر مراقبت از بیمار هستند استفاده می کنند. مانند اسکراب دندانپزشکی زنانه در اصل برای استفاده توسط جراحان و سایر پرسنل اتاق عمل طراحی شده بود، که آنها را هنگام استریل کردن خود، یا “اسکراب کردن” قبل از جراحی می پوشند ، اکنون توسط بسیاری از پرسنل بیمارستان استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: قیمت کلاه دندانپزشکی زنانه
استفاده از آنها در خارج از بیمارستان ها نیز گسترش یافته است، به محیط های کاری که ممکن است لباس با عوامل عفونی ( دامپزشکان ، ماماها و غیره) در تماس باشد.
اسکراب ها به گونه ای طراحی شده اند که ساده باشند (با کمترین مکان برای پنهان شدن آلاینده ها )، شستشوی آسان، و در صورت آسیب دیدگی یا لکه شدن غیرقابل جبران، جایگزین ارزانی شوند. در بریتانیا، اسکراب ها را گاهی اوقات به عنوان بلوز تئاتر می شناسند .
گسترش استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) استفاده از اسکراب ها را افزایش داده است، اما می تواند به پوشندگان احساس امنیت کاذب بدهد که آنها “تمیز” هستند، در حالی که در واقع به راحتی آلوده می شوند مانند هر لباس دیگری.
تاریخچه لباس جراحی
برخلاف یونیفرمهایی که مدتها برای پرستاران مورد نیاز بود ،جراحان تا قرن بیستم هیچ نوع لباس تخصصی نمیپوشیدند. روش های جراحی در سالن عمل انجام شد .
جراح لباسهای خود را میپوشید، احتمالاً پیشبند قصابی برای محافظت از لباسهایشان از لکههای خون و آنها با دست برهنه با ابزار و لوازم غیر استریل عمل میکردند. ( بخیههای روده و ابریشم به صورت رشتههای باز با سوزنهای با نخ قابل استفاده مجدد فروخته میشد؛ گاز بستهبندی از جاروکشهای کف کارخانههای پنبه ساخته میشد.)
برخلاف مفهوم امروزی جراحی به عنوان حرفه ای که بر پاکیزگی و وظیفه شناسی تاکید می کند، تا اوایل قرن بیستم نشانه جراحان پرمشغله و موفق، فراوانی خون و مایعات روی لباس هایشان بود.
اهمیت لباس به عنوان نشان طبقه خود در جامعه بسیار مهم بود و فرآیندهای پشت سر انتقال عفونت موضوع بحث در این حرفه بود.
با همهگیری « آنفولانزای اسپانیایی » در سال 1918 و علاقه روزافزون پزشکی به نظریه ضد عفونیکننده لیستر ، برخی از جراحان شروع به پوشیدن ماسکهای گاز پنبهای در جراحی کردند. با این حال، این برای محافظت از بیمار از عفونت حین عمل نبود ، بلکه برای محافظت از جراح در برابر بیماری های بیمار بود. تقریباً در همان زمان، کارکنان سالن عمل شروع به پوشیدن دستکشهای لاستیکی سنگین کردند تا از دستهای خود در برابر محلولهایی که برای تمیز کردن اتاق و تجهیزات استفاده میشد محافظت کنند، کاری که جراحان با اکراه از آن استفاده کردند.
در دهه 1940، پیشرفت در آنتیسپسیس جراحی (که اکنون تکنیک آسپتیک نامیده میشود) و علم عفونت زخم منجر به استفاده از پارچهها و روپوشهای ضدعفونیکننده برای استفاده در اتاق عمل شد .
ابزار، لوازم و پانسمان ها به طور معمول با قرار گرفتن در معرض بخار پرفشار یا اکسید اتیلن استریل می شدند .
در اصل، لباس اتاق عمل برای تاکید بر تمیزی سفید بود. با این حال، ترکیبی از نورهای عمل روشن و یک محیط کاملا سفید منجر به فشار چشم برای جراح و کارکنان شد. در دهههای 1950 و 1960، اکثر بیمارستانها لباسهای سفید اتاق عمل را کنار گذاشتند و از رنگهای مختلف سبز استفاده کردند، که محیطی با کنتراست بالا ایجاد میکرد، خستگی چشم را کاهش میداد و باعث میشد که پاشیدن خون قرمز روشن کمتر آشکار شود.
در دهه 1970، لباس جراحی تا حد زیادی به حالت مدرن خود رسیده بود – یک پیراهن یقه V با آستین کوتاه و یک شلوار بند کشی یا یک لباس آستین کوتاه تا ساق پا، ساخته شده از ترکیب پنبه یا پنبه / پلی استر .
روی آن یک کلاه پارچهای بهسبک کراوات یا بوفه، یک گاز یا ماسک پارچهای مصنوعی، یک لباس جراحی پارچهای یا مصنوعی، دستکشهای لاتکس و کفشهای پنجه بسته پوشیده میشد. همچنین از روتختی یکبار مصرف رولی، آستین یکبار مصرف نایلونی نیز استفاده می کردند. این یونیفرم در ابتدا به دلیل رنگ آن به عنوان “سبز جراحی” شناخته می شد، اما به دلیل پوشیدن آن در محیط “سکراب” به “اسکراب” معروف شد.
بیشتر بخوانید: تولید کننده روپوش بیمارستانی
اهمیت اسکراب های پزشکی
اسکراب های پزشکی بسیار مهم هستند زیرا بهداشت را بهبود می بخشند و آلودگی را به حداقل می رسانند. آنها از پارچه ای محکم ساخته شده اند که از باکتری ها و ویروس های مختلف محافظت می کند.
متخصصان مراقبت های بهداشتی درگیر کارهای طاقت فرسا هستند و به همین دلیل اسکراب های پزشکی راحتی، راحتی و تحرک آسان را برای آنها فراهم می کند.
آنها همچنین به شناسایی کادر پزشکی کمک می کنند تا در صورت نیاز، درمان مناسب و سریع پزشکی را ارائه دهند. در نهایت، اسکرابهای پزشکی بسیار مقرونبهصرفه هستند و میتوانند سالها فرسودگی را تحمل کنند.
بیشتر بخوانید: قیمت لباس یکبار مصرف بیمارستانی